Heb jij ook altijd zo’n moeite om de banden op een goede manier in de gespen te schuiven zodat de band verstelbaar is?
Hier is de oplossing!

Dit is een manier om een verstelbare schouderband te maken, hierbij heb je twee gespen voor nodig zoals in de foto hiernaast.2015-03-02 16.36.43

 

(Links: schuifgesp Rechts: passant)

 

Knip uit stof of de tassenband twee stroken. Een korte strook van 15 cm en een lange strook van 120 cm. De breedte hangt af van de breedte van de gespen. Pas de gespen aan op de breedte van de banden.
Banden van stof moet je 2 keer door het midden vouwen en dan aan de kant doorstikken. De stof moet dus 4x zo breed als je tassenband worden. Let hierbij op als je de stof gaat knippen.

Haal het korte stukje band door de passant, zodat hij in het midden van de band zit en vouw het band dubbel. Stik dit vast 3 cm van de passant.
Haal het lange stuk band door de schuifgesp: onderlangs, over het middelste stukje en dan weer onderlangs. Stik dit vast 3 cm van de schuifg2015-03-02 13.56.16esp.
Is de band niet afgewerkt, vouw het dan dubbel voordat je het vast stikt. Een plasticband kun je met een aansteker afwerken. Het band rafelt dan niet meer. Haal de lange band dan door de andere kant van de passant.
2015-03-02 14.13.39

Laat het uiteinde van de lange band weer onderlangs door de schuifgesp gaan, onder het stuk band door dat er al zit.

Dit is je verstelbare tassenband! Naai het korte stukje (dubbelgevouwen) aan de ene zijkant van je tas en naai het lange gedeelte van je hengsel aan de andere zijkant. Je kunt nu de band korter en langer maken via de dubbele gesp!

 

Wil je deze werkbeschrijving kun je ook opvragen bij info@naaileseindhoven.nl